Індукційна варильна поверхня – чи варто придбати?

◷ 4 жовтня 2023 14:26

Індукційна варильна поверхня – чи варто придбати?

Кухня – це одне з найважливіших місць для будь-якого будинку. Для того, щоб всі процеси на ній були максимально ефективними, а перебування – комфортним, варто подбати про наявність якісної побутової техніки. Один з ключових предметів для приготування їжі – це варильна поверхня. Останнім часом господарі все частіше надають перевагу саме індукційним моделям, і це не дивно. Далі ми поговоримо про те, чому варто зупинити свій вибір саме на цьому варіанті. 

Що ж таке індукційні варильні поверхні? 

Це – сучасний спосіб приготування їжі, в якому нагрівання посуду відбувається завдяки електромагнітному полю. Тобто, нагрівається не сама поверхня, а дно посуду. Це відрізняє цю модель від традиційних газових та електричних плит. Основний принцип роботи індукційних плит полягає в тому, що вони генерують високочастотні електромагнітні поля, які нагрівають посуд, залишаючи при цьому саму поверхню варильної плити холодною.

Який посуд підійде для індукційної плити?

Використовуйте посуд з магнітними дном, адже індукція працює тільки з особливими видами матеріалів, такими як чавун, сталь та інші.

Де придбати таку поверхню?

Якщо ви шукаєте індукційну варильну поверхню для власної кухні, рекомендуємо звернути увагу на прилади від ТМ Ventolux. Ця торгова марка вже багато років випускає пристрої для дому та кухні. В асортименті бренду можна знайти багато стильних та потужних індукційних поверхонь. Подивитися їх можна на сайті компанії: https://ventolux.ua/varil-n-poverhn/ndukts-yn.

Переваги індукційних варильних поверхонь

  1. Ефективність. Індукційні варильні поверхні нагріваються набагато швидше, ніж традиційні плити. Це означає, що ви можете швидше почати готувати та економити на цьому свій час.
  2. Безпека. Поверхня індукційної плити залишається прохолодною протягом використання. Саме тому, цей тип пристрою найкраще підходить для сімей, в яких є маленькі діти, адже ризик опіків суттєво знижується.
  3. Легкість у догляді. Поверхня індукційних плит виготовляється з матеріалів легкого очищення, а отже доглядати за ними дуже просто. 
Індукційна пліта

Основні рекомендації з використання індукційних варильних поверхонь

Будьте обережні з металевими приладами – вони можуть нагріватися на поверхні індукційної плити. Вимкніть її, коли знімете з неї посуд, щоб уникнути втрати енергії. Дотримуйтесь всіх інструкцій виробника для користування та догляду за вашою індукційною варильною поверхнею, аби вона слугувала вам якомога довше.

Якщо перед вами стоїть питання – чи варто придбати індукційну варильну поверхню, відповідь – так. Адже це високоточний, безпечний та інноваційний пристрій для створення кулінарних шедеврів в домашніх умовах.