Куди інвестувати в Україні?

◷ 5 вересня 2023 22:15

Вантажівки Dongfeng

Ті, хто має власні заощадження, думають, як вигідно вкласти їх, щоб отримати гарний прибуток. В Україні одним із найбільш вигідних і надійних напрямків є нерухомість. По-перше, тому, що житлові або комерційні об’єкти завжди будуть мати попит, а по-друге, через нерозвинений фондовий ринок. Саме це джерело варто вибрати для вкладення заощаджень.

Велике значення має також пошук партнера, який допоможе визначитись зі справді вигідним об’єктом. Українська інвестиційна компанія DOVGIY FAMILY OFFICE існує давно, і за цей час отримала достатньо досвіду. Тут вибирають завжди тільки перспективну нерухомість, яка точно має потенціал на майбутнє й може зіграти важливу роль у відбудові країни.

Які є варіанти

Перш ніж розпочати інвестування, потрібно накопичити капітал, а потім вибрати найкращий спосіб для вкладення. Коли хочеться мати постійний і стабільний дохід, варто вибрати придбання квартири або будинку для здачі в оренду. Проте слід враховувати, що для здачі в приміщеннях попередньо доведеться зробити ремонт, що може передбачати зайві витрати часу та грошей.

Якщо хочеться інвестувати у квартиру для подальшої оренди, найкраще вибирати ті, які розташовані в туристичних регіонах, великих містах, поруч зі школою, торговельним центром, зеленою зоною. Таке житло має найбільший попит і коштує дорожче, тому гарантовано принесе хороший прибуток. Квартири старого фонду з роками стають дешевшими – це також варто враховувати.

Ще один спосіб – інвестування у новобудову, найкраще на етапі котловану. На цій стадії квартири коштують дешевше, проте є великий ризик того, що забудовник так і не зможе завершити об’єкт, та він перетвориться на довгобудову, або й взагалі предмет шахрайської схеми. Якщо сума заощаджень достатня, можна вибрати комерційну нерухомість для оренди або подальшого продажу.

Які головні переваги

В Україні нерухомість вважається основним джерелом для інвестування, найбільш надійним та вигідним. Вибрати такий варіант для вкладення грошей вигідно з таких причин:

  • об’єкт нерухомості неможливо вкрасти або загубити;
  • немає ризику різкого й великого зниження цін, як, наприклад, у випадку придбання цінних паперів;
  • не буде знецінення вкладеного капіталу через інфляцію;
  • остаточний дохід буде вищим, ніж відсоток від банківського депозиту;
  • спеціальні знання або попереднє навчання не потрібні.

Є також іще один спосіб – придбання дуже старої квартири або будинку для подальшого ремонту. Якщо це історична будівля в центрі міста, тоді велика ймовірність, що після відновлення її можна буде вигідно продати або здавати в оренду. Проте попередньо потрібно передбачити певну суму, щоб зробити ремонт, а вона може виявитися досить великою.