Переваги корпоративного навчання

◷ 16 листопада 2022 12:12

Переваги корпоративного навчання

Життя без саморозвитку у 21 столітті майже не можливе. Зараз майже кожен прагне до постійного навчання, вивчення нових мов та отримання нових професій. Тому й світ бізнесу не стоїть на місті. Все більше як великих корпорацій, так і малих підприємств намагаються влаштовувати своїм співробітникам тренінги, курси підвищення кваліфікації та інші подібні заходи. Загалом ця тенденція на корпоративне навчання має успіх як в Україні, так і в інших країнах.

Що таке корпоративне навчання

Корпоративне навчання – це тренінги або курси, які проходять співробітники певної компанії для покращення своїх навичок в якійсь певній сфері. Насправді це чудово, що керівництво зараз надає своїм працівникам не тільки отримувати зарплатню, але й постійно розвиватися.

Загалом є багато різноманітних видів корпоративного навчання. Але одним з найефективніших вважаються саме тренінги. Під час них, на відміну від семінарів, в обговоренні теми беруть участь усі присутні. Таким чином, кожен може висловити свою думку, почути свого товариша й прийти до компромісу чи найправильнішої позиції.

Види корпоративних тренінгів

Розвиток персоналу може бути досить різним. Все залежить від того, чому саме треба навчити людей. Виділяють такі основні види тренінгів:

  • психологічні (для розв’язання проблем колективу);
  • кваліфікаційні (для підвищення практичних навичок);
  • управлінські (для топменеджерів компаній).

Але одними з найпопулярніших все ж вважаються розмовні курси. Знання додаткової мови ніколи не буде зайвим. Наприклад, однією з популярних платформ для вивчення іноземної єкорпоративна англійська в Englishdom. Вона надає можливість проходження навчання працівникам компаній групами, але за індивідуальними програмами. 

Плюси та мінуси корпоративного навчання

Корпоративне навчання – необхідний крок до покращення роботи компанії. Але й воно має декілька недоліків. В першу чергу – це витрачені кошти. Хоча вони і йдуть на розвиток працівників, але ніколи не можна бути впевненим, що ті потім не звільняться. А також часто люди мають різний рівень швидкості сприймання інформації. Через це розвиток може бути нерівномірний у всіх присутніх.

До переваг корпоративного навчання можна віднести:

  • розвиток певних навичок;
  • налагодження взаємовідносин у колективі;
  • виявлення лідерських якостей;
  • покращення ефективності робітників з подальшим ростом прибутку.

Переваг, як бачимо, однозначно більше.

На що звернути увагу при організації якісного корпоративного навчання

Керівникам компаній слід звернути увагу на рівень комфорту проведення тренінгів, підбір викладачів, ціни курсів, а також їх місце проведення. Вже було доведено, компанії, що надають можливість корпоративного навчання, мають великий відсоток задоволеного персоналу й більшу ефективність роботи.