Переваги сервісу Google Pay

◷ 27 липня 2023 15:37

Переваги сервісу Google Pay

Всі власники смартфонів з технологією NFC, які працюють на базі операційної системи Android, мають доступ до безконтактних платежів за допомогою свого гаджета. Завдяки сервісу Google Pay повсякденна оплата товарів і послуг є зручнішою та безпечнішою. В цій статті ми розглянемо, як правильно прив'язати банківський рахунок до гаджета, які переваги безконтактних оплат, а також як платити телефоном замість картки.

Як додати платіжну картку до сервісу Google Pay

Сервіс можуть використовувати користувачі гаджетів на базі Андроїд з версією не меншою за 5.0. Також перед початком використання обов'язково потрібно додати картку, якою ви користуєтеся, до системи. Для цього виконайте наступні дії:

  1. Відкрийте додаток Google Wallet (електронний гаманець) на своєму телефоні, якщо він буде преінстальований, або завантажте додаток з Google Play.
  2. Виберіть “Додати картку в Google Pay” і введіть номер і CVV картки. Або “Додати картку в Google Wallet”, зробивши її фото за допомогою камери телефона та надавши певні дані картки.
  3. Вам залишилося зробити кілька кліків за інструкцією.

Тепер ви можете сплачувати смартфоном в будь-якій торговій точці з наявним безконтактним терміналом. Також можна додати різні картки та зробити одну з них основною для оплат за замовчуванням. А якщо ви забажаєте розрахуватись іншою карткою — змініть вибір в меню додатка Google Wallet.

Особливості оплати через Google Pay

Тепер, завітавши до торгової точки з безконтактним POS-терміналом, ви можете розрахуватися на касі улюбленим гаджетом. Для цього:

  1. Проінформуйте касира, що будете розраховуватися безготівковим способом.
  2. Піднесіть до активного термінала розблокований гаджет на відстань 3-4 см.
  3. Якщо транзакція успішна, ви відчуєте вібрацію телефона.
  4. В кінці не забудьте забрати чек про успішно виконану оплату.

Ви також можете використовувати сервіс для розрахунків онлайн - на різних сайтах і в додатках. Якщо така функція підтримується магазином, під час оформлення замовлення ви побачите відповідну кнопку.

Безпека безконтактних платежів

Завдяки глобальній цифровій платформі токенізації Mastercard, безконтактні платежі гаджетами, зокрема й через Google Pay, надійно захищені. Під час оплати дані вашої картки  не передаються . Натомість для кожної окремої оплати номер платіжної картки замінюється унікальним 16-значним цифровим кодом – токеном, який неможливо використати для шахрайських цілей. .

Google Pay — це дуже зручний та простий у використанні сервіс. З ним вам більше не доведеться носити із собою важке портмоне або носити в кишенях готівку чи банківські картки.