«Кліринговий дім» – надійний кліринговий банк

◷ 26 січня 2024 13:44

«Кліринговий дім» – надійний кліринговий банк

Зміст:

  1. Кліринг від «Клірингового дому»
  2. Різновиди клірингу
  3. Особливості клірингу як банківської послуги

Кліринг – форма фінансових операцій, при якій використовуються лише безготівкові форми взаєморозрахунків між контрагентами серед підприємств однієї країни або з контрагентами за кордоном. Кліринг має на увазі операції, коли юридичні особи надають одна одній товари або послуги, які взаємозараховуються, а саме кошти може отримати та організація, яка надала більше товарів/послуг. Якщо сторони домовилися інакше та оцінюють свої ресурси однаково, то оплата коштами може не здійснюватися. Керувати та координувати такі операції мають надійні клірингові банки.

Кліринг від «Клірингового дому»

Банк «Кліринговий дім» – фінансова установа, яка має великий досвід у проведенні клірингових операцій. Це кліринговий банк з досвідченими співробітниками, які мають досвід в оформленні всієї необхідної документації, проходженні комплаєнсу та вирішенні спірних питань. Тут можна відкрити кліринговий, депозитний, накопичувальний та інші рахунки.

Різновиди клірингу

Види клірингу, які можуть бути проведені сучасними фінансовими установами:

  • простий;
  • товарний;
  • валютний;
  • міжбанківський;
  • біржовий.

В клірингових операціях, проведених в банку «Кліринговий дім», може брати участь як два приватних або державних підприємства, так і багато юридичних осіб. Особливо важливо організовувати такі операції при створенні високотехнологічної продукції з великими затратними частинами та багатьма етапами проєктування, закупівель, виготовлення, тестування та реалізації.

Особливості клірингу як банківської послуги

Банк «Кліринговий дім» дозволяє провести клірингові операції швидко та безпечно. При цьому всі компанії, які беруть участь у процедурі клірингу, економлять час та кошти, не переплачують за зберігання та транспортування коштів чи цінних паперів, що особливо важливо для міжнародного співробітництва.

На першому етапі клірингу партнери надають в банк чеки та укладають клірингову угоду. Банк створює відомість, яка передається до клірингової палати для перевірки компаній та умов угоди. Визначається компанія, яка в результаті проведення операції буде боржником і матиме перерахувати кошти на рахунок другої сторони.

Центральний банк звіряє розрахунки та після проведення операції переказує кошти згідно з попередніми домовленостями сторін. Швидкість розрахунків завдяки кліринговому банку набагато вища, ніж в тому випадку, коли підприємства підписують договір, складають та узгоджують інвойс, перераховують один одному кошти, сплачують комісії за перекази та зберігання коштів на транзитних рахунках банків.

Крім клірингу, банк «Кліринговий дім» також надає супутні послуги – відкриття та обслуговування накопичувальних та кредитних карток, зарплатні проєкти, будь-які транзакції між рахунками, платежі за реквізитами. Користуючись продуктами банку «Кліринговий дім», можна бути впевненим, що будь-яка фізична чи юридична особа отримає весь спектр сучасних банківських послуг в одному місці з оперативним вирішенням питань та надійним захистом коштів.